22 Şubat 2013 Cuma

Diet Cola'yı Marc Jacobs giydiriyor

Üşenmedim hesapladım. Hayatımda 17 yıldır var. Evet tam 17 yıldır Diet Cola, Light Cola ya da Light Coke ve Paris'te yaşamaya başladığımdan beri "Coca Light" olarak farklı isimlerde andığım ve defalarca kez bırakmayı denediğim bu içecek ile ciddi ve seviyeli bir ilişkim var.

Ve sevgili içeceğim Diet Cola, 30. yaşını modanın deli ve dahi çocuğu olarak adlandırdığım Marc Jacobs ile işbirliği yaparak kutluyor. 

Daha önce Karl Lagerfeld ve Jean Paul Gaultier gibi dev isimler ile işbirliği yapan Diet Cola'nın Marc Jacobs seçimi kesinlikle 10 numara. Tasarım olarak diğer tasarımcıların şişeleri daha şık bile olabilir. Ama ben Amerikan'ın en köklü ve en dinamik markalarından biri olan Coca Cola'nın, yine Amerikan ve yine çok dinamik Marc Jacobs ile imaj açısından süper eşleştiğini düşüyorum. Resimler de bunu kanıtlıyor.

Moda Cambazı

İşte Marc Jacobs tasarımlı capcanlı, taptatlı kutular! Benim favorim 19. yüzyıl esinlenmesi şapkalı ve smokinli olan soldaki kutu. Papyon desenleri, göbekteki kırmızı kalp detayı çok güzel. Elegan, karizmatik ve aynı zamanda eğlenceli. Sizin favoriniz hangisi?

Diet Cola & Marc Jacobs

Bu ürünler Türkiye'de satışa çıkıyor mu emin değilim. Lagerfeld şişeleri döneminde TR'deydim ama hiç karşılaşmadım. Burada Jean Paul Gaultier tasarımı şişeleri görünce bol bol tükettim. Yemin ediyorum daha lezzetli geliyor tadı. :) 

Ve tabii ki koleksiyonluk olarak da ayırdım. İşte fotoğraflarım.

Moda Cambazı

Jean Paul Gaultier & Diet Cola


Sağ üstteki kadın şişe versiyonunda Jean Paul Gaultier'nin ve hatta Madonna'nın simgesi haline gelen "cone bra" (huni sütyen) ve korse tasarım çok şık.



Madonna JPG "cone bra" tasarımları ile

Bunlar da kutu versiyonları. 

Tasarım Kutular

Lagerfeld tasarımlarının renk kodu ise favori rengim pembeydi.

Moda Cambazı

Tasarımcıların şişe giydirme trendinin ülkemizde de bir yansıması olmuştu. Belki hatırlarsınız, Dice Kayek Uludağ soda şişelerini tasarlamıştı. Dice Kayek olarak Paris'te tanınmayı ve Galeries Lafayette ve Le Bon Marché gibi prestijli department store'larda tutunmayı başaran Türk modacı kardeşler Ayşe Ece ve Ege'nin mimari esinlenmeli, yıllar yılı ayakta duran binalara benzeyen çoğu tasarımına bayılmakla birlikte; bu şişeler için sessiz kalma hakkımı kullanıyorum.

5 yorum:

  1. İletişim bilgilerinize ulaşamıyorum. !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulaycaozkan@gmail.com ya da aycademirhan@gmail.com adreslerinden bana ulaşabilirsiniz.

      Sil
  2. Bayıldım bu kutulara! İçtikten sonra koleksiyon yapılacak kadar güzeller! Ama sanırım Türkiye'de yok görmedim çünkü hiç...Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Heу ӏ know this is off topic but I was wonԁeгing іf you knеw of
    аny widgetѕ I сοuld aԁd tο my blog thаt аutomatically tweet mу neωeѕt twitter updаtеs.
    I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

    Here is my web site ... rm wedding photography

    YanıtlaSil