18 Şubat 2013 Pazartesi

Paris Couture Haftası - Stephane Rolland Defilesi Sokak Modası


Ardarda aynı konuda yazmayı sıkıcı bulduğum için Haute Couture Haftası sokak modası postalarımı bir süredir bekletiyordum. Şimdi kaldığım yerden devam ediyorum.

İşte çok tipik yağmurlu Paris sokaklarında Palais de Tokyo'da gerçekleşen Stephane Rolland defile alanında çektiğim stil fotoğrafları...



Abartılı omuzlar çıkıyor ilk olarak karşıma. Doğru abartılınca şıklık baki. Üst kısım bize bunu gösteriyor. Ama alt kısımda bir karmaşa, bir kabalık, bir kalabalık.

Moda Cambazı







Serçe parmağa yüzük takmayı hiçbir zaman kendi tarzımla bağdaştıramadım. Biraz arabesk, biraz itici, biraz konforsuz; özetle hep kötü geldi. Ama bu kadının elindeki duruşunu gördükten sonra koşarak kendime bir serçe parmak yüzüğü edineceğim.







Geri gelen sıcak ve yumuşak kadife trendini hem elbise, hem ayakkabıda kullanan bu kadının çanta tercihi ise şaşırtıcı, Chanel Backpack. Ben hem bu sıkıcı bordo-kahverengi arası renge, hem de böyle bir elbise ile kullandığı Chanel Backpack'e kırmızı kart gösteriyorum.




İşte tartışmasız bu sezonun en şık, en elegan ve en seksi çizmeleri. Her defilede en az bir çift gördüm. Sonbaharda wishlist'imdeki yerini aldı. Ve 1.270€'luk (3.050TL) fiyatıyla da yıllarca listedeki yerini koruyabilir. :/


Givenchy boots


Erkek ayakkabılarında ise kış sezonundaki favorim Prada. İşte bir çift kırmızılı modeli. Farklı renkleri de mevcut. Sadece biraz cesaret beyler, yapabilirsiniz.





Ok, bu kadar cesarete gerek olmayabilir. Evet evet bu aşağıdaki bir beyefendinin ayakkabıları.



Wishlist'imin tepesine yerleşen şey işte burada! Chanel earmuffs! Bu kulaklıkları istiyorum.

Paris Sokak Modası


Moda Cambazı


Stud & spike (zımba & çivi) trendinin müthiş bir yorumu, Louboutin'den. Ayak parmakları fırlamasının şıklığı bozduğu son 100 yıldır konuşuluyor olsa gerek, ama bu kızımız Loubies' büyüsüne kapılmış ve atmış kendini sokağa.











Tüylü, sahte kürklü şeylerin cazibesine her daim kapılanlardanım. Ama bu gerçekten muhteşem bir tasarım, kime ait bilmiyorum. Tasarımcıyı tanıyan varsa, paylaşsın lütfen.

Sokak Modası


Sağ alttaki Alexander McQueen bootie'lerde sıkça görülür oldu. Gerçek kürk olduğu için sadece uzaktan bakarım, fotoğraflarım. Onaylamam, önermem.





Aşağıdaki kızların arabesk tarzı içimi sıktı.








Kurukafa desenli zarf çanta sanırım Zadig&Voltaire.








Bir kuple Hermes'ler ile postamı sonlandırıyorum.


İşte Minnak Hermes Kelly-bag konuşuyor. Soğuk bej ve toprak tonunun üzerinde sıcacık bir turuncu olarak patlamış.

Sokak Modası


Hermes'e fular bağlama modası bence artık baydı. Başka bir çantaya ok, ama artık Hermes Birkin'e değil, lütfen.




"Hem Chanel'im, hem Birkin'im var. Bu vesileyle ikisini de göstermek isterim" diyen teyzemiz ile Paris'ten sevgilerimi gönderiyorum. :)



6 yorum:

  1. serçe parmağına yüzük takan ablanın yüzüğü değil de zincir kolyesi dikkatimi çekti, biraz daha küçük modelini istiyorum! :) givenchy çizmeleri ise aksine ben çok sevemedim ancak bu görselde ilk defa birini bu kadar ince gösterdiğini görüyorum, gözüme hoş göründüler. patlayan renkte çanta ise tam ilham almalık, denemek lazım :)

    http://madspepper.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Selam Madspepper, o kolye gerçekten çok güzel. Tonsürton kullanımı da ayrıca şıklık katmış. Aslında Haute Couture Haftası'nda 6 defile mekanına gittim ve fotoğraf çektim. Açıkçası en zayıf stillerin olduğu bu diyebilirim... Daha güzel stiller ile devamı gelecek. :)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten diğer defilelere göre bunlar zayıf kalmış. ilk resmdeki kadının abartısını , abartmayı seven ben bile çok fazla buldum.moda çekimleri sırasında incecik mankenlerde iyi bir fotoğrafçıyla hoş durabilir. ama burda hiç olmamış. Givenchy çizmeler benim de alışveriş listemde olmazdı. patlayan renkli çantaya gelince , rengin en moda olmadığı zamanlarda ,her renksiz giyindiğimde klasik bir renk olarak kırmızıyı çantada kullanmak uyguladığım bir tarz idi yani klasiğimdir. burda en ilginci topuklu ayakkabılı , mavi mantolu adam oldu. modada artık hiçbirşeye şaşırmadığımı düşünüyordum. bu gerçekten şaşırtıcı oldu.Chanel'in yaptığı devrimi yapmış diyebilirim.

    YanıtlaSil
  4. Gülay, yorumların için çok teşekkür ederim. Birlikte bir program yapsak Türkiye ve dünyadan celebrity ve sokak modasını yorumlasak güzel olmaz mıydı? :)

    YanıtlaSil
  5. Ayça , artık program yapmıyorum. Bodrum'a uygun yazlık kıyafetler hazırlıyorum. zaten program yaptığım kanal Bodrum baseli. ama belli olmaz , belki ilerde yaparız.

    YanıtlaSil