19 Eylül 2013 Perşembe

Paris'te Alışveriş Part 4: Büyük AVM Tipi Mekanlar

Parisliler AVM kültürünün çok uzağındalar. Sokak ve butik alışverişi şehri Paris. Bana göre de en keyiflisi bu zaten. İstanbul’daki alışılan tarzda devasa, içinde minicik kaldığınız, 300 mağazalı filan “mall”lardan Paris’te neredeyse yok. Olanlar da pek güzel değil. Konsept olarak Kanyon, İstinye Park ile aynı ligde değiller.

Dolayısı ile ben AVM’lerden çok Harvey Nicholos tarzına yakın diyebileceğim “Department Store” ya da “Shop in Shop” olarak tanımlanan yerlerden bahsedeceğim.

Galeries Lafayette

Halen hem turistler hem Parizyenler için Paris’in en gözde alışveriş merkezlerinden biri. İçeriye girdiğinizde ortaya doğru yürüyün ve kafanızı yukarı kaldırın. Bütün ihtişamı ile kubbeyi bir seyredin. İçerisinde cornerlar halinde yüzlerce marka bulunduğu için mağazaları saymayacağım. Özetle; lüksten, hızlı modaya (fast fashion) kadar her türlü marka var diyebiliriz. Ne var ne yok aramaya uğraşmayasınız diye sadece linkini iletiyorum. 

Galeries Lafayette Hausmann’da yer alan markalar için tıklayınız.

Paris'te Alışveriş Merkezi
Galeries Lafayette

Soluklanmak için her katta farklı alternatifler var, benim tercihim Diesel Jeans’in kafesinde tavuklu kiş (quiche au poulet) tarzı bir şeyler atıştırmaktan yana. Buradaki moda markası kafe sürekli değişiyor. Öncesinde Paco Rabanne idi, şimdi Diesel. Siz gidene kadar başka bir marka olabilir.


Galeries Lafayette ulaşım
Metro (hat 9) Durak adı: Chaussée d'Antin La Fayette
Adres: 40, Boulevard Haussmann 75009 Paris

Le Printemps

Galeries Lafayette için yazdıklarım aynen geçerli demek istiyorum. Printemps daha az bunaltıcı aslında, hakkını vermeliyim. Ama Galeries Lafayette’in de binası daha güzel.
Ve yine onlarca marka barındırdığı için linkini iletiyorum. 

Printemps’da yer alan markalar için tıklayınız.

Paris'te alisveris merkezi
Le Printemps tepeden görüntü

Soluklanmak hatta yemek yemek için The Brasserie Printemps’ın atmosferi güzel. En üst katta, ferah ferah dinlenmek için ideal.

Paris'te Alışveriş
Brasserie Printemps

Le Printemps ulaşım
Metro (hat 3, hat 9) Durak adı: Havre Caumartin
Adres: 65, Boulevard Haussmann 75009 Paris
(Galeries Lafayette’e çok yakın.)

La Défense - Les Quatre Temps 

La Défense yeni Paris denilen, şehrin özel dokusunu bozmamak adına neredeyse tüm gökdelenlerinin bir araya toplandığı yer. Pek çok uluslararası şirketin genel müdürlük biriminin bulunduğu bu kulelerin arasında Les Quatre Temps diye bir de AVM bulunuyor.

La Défense ulaşım
Metro (hat 1) Durak adı: La Défense


Paris'te Alışveriş
La Défense

SoOuest

İlla ki tam bir AVM olsun diyorsanız, Paris'in içinde sayılabilecek kadar çok yakın olan SoOuest Shopping Mall'a gidebilirsiniz. İçinde bilindik pek çok marka var. 

SoOuest’de yer alan markalar için tıklayınız.

SoOuest Shopping Centre

Benim bu AVM'ye gitme nedenim ise hayatımda yediğim en leziz cupcake'lerin ve neredeyse Cheesecake Factory kadar lezzetli cheesecake'lerin bulunduğu Berko'ya uğramak ve Marks&Spencer'ın market bölümünden mutfak alışverişi yapmak.

Berko

SoOuest ulaşım
Metro (hat 3) Durak adı: Levallois

Paris'te Alışveriş Part 1: Champs-Élysées yazısı için tıklayınız.
Paris'te Alışveriş Part 2: Lüks & Havalı yazısı için tıklayınız.
Paris'te Alışveriş Part 3: Tasarımcı Markaları yazısı için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder